Benkő László és Balzsay Károly ökölvívó vallottak a rák elleni küzdelemről

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
Balzsay Károly Benkő László rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rák elleni küzdelemről vallott Benkő László, az Omega billentyűse és Balzsay Károly sportoló a a Rákellenes Világnap alkalmából.

A Rákellenes Világnap alkalmából vallott a betegséggel folytatott harcról Balzsay Károly ökölvívó és Benkő László, az Omega billentyűse az M2 Petőfi TV Családmeséink című műsorában. Elmondták, miként élték meg korunk egyik legrettegettebb betegségét.

Ez nagyon kemény feladat és nagy megpróbáltatással jár.

Érezni azt a biztonságot és azt a hátteret, ami minden megjátszás és hamis viselkedés nélkül abszolút fixen ott áll és megmondja, hogy mit lát rajtam, hogyan viszonyulok mindehhez"

Benkő Lászlót a családja segítette Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Azt is hozzátette, hogy szerinte nincs két egyforma út, ki hogyan éli meg, miként reagál a betegségre, hanem ahány ember, annyi variáció lehetséges. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy amíg Benkő Lászlónak a család mellett a zene adott erőt – mindig úgy szervezték a fellépéseket, hogy ott tudjon lenni – addig

Balzsay Károly számára a sport jelentette ugyanezt a megtartó erőt.

A magyar ökölvívó válogatott szövetségi kapitányánál nyirokmirigy rákot diagnosztizáltak, amit ő – a szavaival élve – kiütött.

Balzsay Károly megküzdött a rákkal Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezeket a krízishelyzeteket mindig megpróbáltam úgy átélni vagy abba menekülni, hogy a jövőmet terveztem. Két kezelés között volt három hét, akkor én dolgoztam: versenyre, illetve edzőtáborokba jártam" – árulta el a sportoló az M2 Petőfi TV stábjának, aki jelenleg is edzőként segíti a jövő ökölvívó generációját. A teljes beszélgetés péntek este lesz látható az M2 Petőfi TV-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.