Rendőrök őrzik a karanténban lévő, székdobáló iráni diákokat

agresszió diákok rendőrök karantén Irán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilencre emelkedett az új koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon.

Jelenleg 5 iráni állampolgárt, egy debreceni brit férfit és feleségét, valamint egy súlyos rákbeteg, idős férfit és feleségét kezelik COVID19-cel a Dél-pesti Centrumkórházban

– nyilatkozta az operatív törzs sajtótájékoztatóján dr. Szlávik János, a kórház osztályvezető főorvosa.

A szombaton karanténba került iráni diákok a minap többször ki akartak szabadulni a kórteremből: botrányos viselkedésük miatt rendőri felügyelet alatt állnak.

A diákok egyik iráni ismerőse azt nyilatkozta a Blikknek, hogy miután az egyik páciens tesztje pozitív lett, a kórház dolgozói azt kérték, egyelőre ne szóljon erről a társainak, majd visszaküldték őt közéjük.

"A személyzet azt kérte, tartsa titokban a pozitív teszt eredményét, és reggelig menjen vissza a többiekkel közös kórházi szobába. Persze, ezt elmondta a többieknek, akik kiborultak"– mesélte az iráni férfi.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

"A Dél-pesti Centrumkórházban elkülönített iráni egyetemisták közül ketten továbbra sem hajlandók együttműködni a karanténszabályok betartásában"

– közölte az operatív törzs tegnapi sajtótájékoztatóján Lakatos Tibor, a törzs vezetője.

"Az egyetemisták éjszaka és nap közben is nem megengedhető magatartást tanúsítottak, megpróbálták kijátszani a karantén szabályait. Jelenleg is rendőrök jelenlétével tartják fenn a biztonságos elkülönítést a Szent László Kórházban" – hangsúlyozta, hozzátéve: a diákok székeket dobáltak ki a kórteremből és durván beszéltek az egészségügyi személyzettel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.