A magyar síugrónő megsérült az edzésen, műtét és több hónapnyi kihagyás vár rá

Forrás: AFP/Joe Klamar -
műtét sérülés sportolónő síugró Vörös Virág (síugró)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Műtét és több hónapos rehabilitáció vár Vörös Virágra, aki a síugró világkupa-sorozat lillehammeri állomásán a hétfői edzésen bukott és megsérült.

A Magyar Sí Szövetség szombati tájékoztatása szerint a 19 éves versenyző térdében keresztszalag-szakadást, valamint meniszkusz-sérülést állapítottak meg az orvosok a Sportkórházban.

Vörös Virág síugró megsérült Forrás: AFP/Joe Klamar

A hétfői edzésen az első ugrásnál sérült meg, miután megbillent a levegőben és a talajfogáskor bukott.

A három évvel ezelőtt, ugyancsak keresztszalag-szakadás miatt műtött bal térdét fájlalta, és miután nem tudott lábra állni, hordágyon vitték le a pályáról. Több vizsgálatot is elvégeztek rajta az egyik norvég kórházban, ahol a szakemberek kizárták a törést, és a leletek alapján keresztszalag-lazulást diagnosztizáltak. Budapesten a hét második felében folytatódtak vizsgálatok, melyek kedvezőtlenebb eredményeket hoztak.

Vörös Virág eddigi legeredményesebb szezonját produkálta idén. Több alkalommal is vk-pontot szerzett, és mivel a koronavírus-járvány miatt törölték a további világkupa-versenyeket, eldőlt, hogy 12 pontjával a 42. helyen végzett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.