Így viseli az önkéntes házi karantént a 100 éves Bálint gazda

Fotó: csudai Sándor/Origo -
Bálint György Bálint gazda koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nehezen viseli az önkéntes karantént a 100 éves Bálint György, az ország Bálint gazdája. Felesége, Antónia elmondta, hogy Gyuri bácsi legfeljebb a ház körül tevékenykedhet, az előadásait le kellett mondania. 

"Valóságos fegyőrré váltam, mert Gyurka nehezen szokta meg, hogy nem mehet sehova. A 101. életévéhez közelítve is hiperaktív, de legalább a koronavírus-veszély miatt lemondott minden előadást. A kertben ténykedhet csak, a család szigorú karanténra ítélte, mert féltjük" - mesélte a Blikknek Antónia.

Fotó: csudai Sándor/Origo

"Olyan vagyok magam is, mint az öreg almafa, szükség van még az árnyékára, a termésére, ezért szeretnek és vigyáznak rám" - tette hozzá Bálint György.

"Éppen a szőlőt metszem, kihasználom a jó időt. A karantén nélkül is sokan mondták, hogy pihenjek többet, de nem tudok. Már reggel a számítógépnél ülök, válaszolok a levelekre. Ezt most is megtehetem mindennap, de az utcára nem engednek a szeretteim, az unokáimtól és a dédunokáimtól is el vagyok tiltva. Telefonon beszélünk csak, így adjuk le a bevásárlólistát is. A fiúk mindent beszereznek, ami kell, aztán csak a kerítésre akasztják a szatyrokat. Nehezen bírom a bezártságot, de azt hiszem, szükséges a korom miatt" - mondta az ország kedvenc kertésze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.