Koronavírus elleni vakcina: egy már ismert oltóanyag lehet a megoldás

Forrás: AFP/Franck Fife -
vakcina járvány védőoltás gyógyszer COVID-19 koronavírus beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány hosszú hetek óta tartja rettegésben a világot, a kutatók pedig majdnem minden országban próbálják kifejleszteni ellene a védőoltást.

Eddig csupán az emberek egymástól való elszigetelése jelenti az egyetlen hatásos módszert a koronavírus ellen, de ez sem jelent megoldást, csupán lassítja a vírus terjedését. Bár sok országban próbálják kifejleszteni azt a vakcinát, ami megoldást jelentene a Covid-19 globális járvány tekintetében, egyelőre Kína, az Egyesült Államok, Franciaország és Németország kutatói járnak hozzá a legközelebb.

Európán belül eddig Franciaország az, aki a legelőremutatóbb kutatási eredményekkel tud szolgálni Forrás: AFP/Franck Fife

Nem csupán az idővel, de egymással is versenyt futnak az országok és a gyógyszeripari cégek, hiszen hatalmas bevételre és tiszteletre, valamint hálára számíthat az, aki kifejleszti a koronavírus elleni védőoltást vagy épp a kezelésére használható gyógyszert.

Európán belül eddig Franciaország az, aki a legelőremutatóbb kutatási eredményekkel tud szolgálni: a Plaquenil elnevezésű vakcinát - aminek egyébként a malária gyógyításában van szerepe - eddig 24 koronavírusos betegen tesztelték. Háromnegyedük szervezetéből hat nap alatt eltűnt a vírus - írja a L'Express francia lap. A francia tudósok most több emberen folytatják a kutatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.