Koronavírus: Ezzel a módszerrel kezeld otthon a tüneteid!

Forrás: AFP/Pau Barrena -
koronavírus fertőzés kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg nincs olyan gyógyszer, amely klinikailag bizonyítottan csökkentené a COVID-19 súlyosságát vagy felgyorsítaná a gyógyulást. Azonban pár egyszerű praktikával kezelhető az enyhébb fertőzés.

A legtöbb betegnél, aki elkapta az új koronavírust enyhe tünetek jelentkeznek, ezért az orvosok szerint az otthoni felépülés a legoptimálisabb választás. Sokaknál ugyanis ugyanolyan panaszok lépnek fel, mint egy hagyományos megfázásnál vagy influenzánál - írja a Business Insider.

Az orvosok szerint az otthoni kezelés nem sokban tér el egy megfázás vagy influenza kezelésétől. Forrás: AFP/Pau Barrena

A koronavírussal fertőzött személynek tilos elhagynia a házat, külön kell aludnia, és ha megoldható külön mosdót érdemes használnia. A láz- és fájdalomcsillapítás szükség esetén tovább javíthatja a beteg állapotát, alapos és sűrű fertőtlenítéssel pedig csökkenthető a vírus átadásának kockázata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.