A 66 éves brit Linda Tuppen napokig ápolta otthon 28 éves, koronavírusos fiát, ám ő is megfertőződött. Amikor komoly tünetek jelentkeztek nála, nem kért az orvosi segítségből, azt mondta, kialussza magát. Belehalt. 

Az angliai Astley Bridge-ben élő asszony idősebb, 28 éves megfertőződött fiát, Robot ápolta, amikor a maszkviselés ellenére elkapta a fertőzést. Rob magas lázzal küzdött, elmondása szerint hol a foga vacogott a hidegrázástól, hol meg úgy érezte, megég a teste a forróságtól. Egyfolytában köhögött, és olyan gyenge volt, hogy a vécére is alig bírt kimenni.

Forrás: Shutterstock

Rob jobban lett, ám édesanyjánál légúti tünetekkel elkezdődött a betegség, napról napra rosszabbul érezte magát. Gyerekei a halála előtti napon felhívták a sürgősségit, akik beszélni szerettek volna a beteggel, de az asszony ezt visszautasította. Azt mondta, csak ki kell aludnia magát. Másnap Rob eszméletlen állapotban talált édesanyjára: 

"Semmire nem reagált, iszonyatos volt. Azonnal hívtam a mentőket, próbáltam mellkasi lélegeztetéssel feléleszteni, de késő volt. A mentős ott helyben megmondta, hogy halott" - idézi a fiú szavait a szeretlekmagyarorszag