Koronavírus - Intenzív osztályon a brit miniszterelnök, Boris Johnson

Forrás: MTI/EPA/Will Oliver -
Boris Johnson koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Intenzív osztályon kezelik Boris Johnson brit miniszterelnököt, akit az új koronavírus okozta betegség miatt szállítottak kórházba. A Downing Street hétfő este közölte, hogy Johnson állapota romlott.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerint Johnson kérésére Dominic Raab külügyminiszter vette át a miniszterelnöki feladatok ellátását. Johnsonról március 26-án állapították meg, hogy megfertőződött a Covid-19 járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, miután a vírus okozta betegség enyhe tüneteit észlelte magán.

Forrás: MTI/EPA/Will Oliver

A kormányfőt azonban vasárnap este a londoni St. Thomas kórházba szállították, miután betegségének egyes tünetei meglehetősen makacsnak bizonyultak. E tünetek közé tartozik a magas láz.
A Downing Street szóvivője még hétfő délután is azt hangsúlyozta, hogy Johnsont nem sürgősséggel, hanem kivizsgálásra vitték kórházba. A kormányfői hivatal illetékesének esti beszámolója szerint azonban a miniszterelnök állapota romlott, és az őt kezelő orvosi stáb javaslatára intenzív osztályra vitték át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.