Ne vidd túlzásba a kávét a karantén alatt sem, veszélyes lehet!

Forrás: Shutterstock -
karantén egészség kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Természetes, hogy sokaknak szüksége van egy kávéra reggelente, hogy elinduljon a nap. Később is jól jöhet egy-két csésze fekete, ha ránk törne az álmosság. A karantén alatt akár unalmunkban ennél még több is lecsúszhat. Azonban, ha túlzásba visszük a koffeinfogyasztást, az veszélyes lehet. Ha az alábbi jeleket tapasztalod, légy óvatos, és csökkentsd az adagot!

A remegés az első jele lehet annak, hogy a kelleténél több kávét fogyasztottunk. A szapora szívverés már egy félelmetesebb tünet. Ha rövid ideig tart nincs ok az aggodalomra, elég egy kis séta hozzá, amennyiben másfél-két óránál tovább tart, és légszomjad is van, akkor már baj lehet.

Forrás: Shutterstock

Előfordulhat, hogy a túl sok koffein hatására az agyad gyorsabban pörög, mint ahogy beszélsz, így néha belegabalyodsz a mondandódba.
Kellemetlen tünete lehet az eltúlzott kávéfogyasztásnak a gyomorégés, ami hosszútávon akár refluxot okozhat. Erre mindenképp figyelj oda!
Nem is gondolnád, hogy kedvenc italaid akár lelki szorongást is okozhatnak! A koffein felpörgeti a szívverésed, élénkíti az érzékszerveidet, felpumpálja az adrenalinszintedet, ezzel az agyadnak olyan jeleket küldve, amitől szorongani kezdesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.