Nem az a jó megoldás, ha felturbózzuk az immunrendszert

Forrás: Shutterstock -
immunrendszer egészség életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állandóan azt halljuk, hogy a téli és tavaszi időszakban fel kell felpörgetni az immunrendszerünket, hogy könnyen leküzdjük a betegségeket. Ám egy immunológus szerint nem ez a jó módszer.

Temérdek tippet olvashatunk arról, hogyan erősítsük meg gyorsan az immunrendszert: zöldségek, vitaminok, különböző bogyók. De vajon tényleg szükséges ez? Az immunrendszer sejtek és molekulák komplex rendszere, ami átszövi a testet, és legyőzi a betegségeket.
Dr. Jenna Maccioch szerint nem az a jó megoldás, ha különböző trükkökkel megjavítjuk, hanem ha folyamatosan gondoskodunk az immunrendszerről. Az immunológus régóta kutatja, mi az erős védekezőképesség kulcsa, ez pedig az életmódban és a táplálkozásban rejlik. - írta a Runner's World.

Az immunrendszer szempontjából az egyensúly a legfontosabb. Forrás: Shutterstock

„Az immunitás egy rendszer, nem egyetlen entitás, és a megfelelő működéshez egyensúlyra van szükség, nem pedig fellendítésre." Ez pedig kierjed az alapvető higiéniára, rendszeres testmozgásra, elegendő mennyiségű alvásra, a stressz kezelésére. Ha ezekre odafigyelünk az immunrednszerünk tartósan erős lesz, és nincs szükség külön felturbózásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.