Koronavírus: egyre több veszély leselkedik az elszigetelt emberre

Forrás: Thinkstock -
depresszió veszély járvány lélek alkoholizmus koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Húsvét után egyre többen fáradnak majd bele a koronavírus-járvány miatti elszigeteltségbe.

A német szövetségi belügyminisztérium szombaton kiszivárgott elemzése szerint a teljes társadalmat érintő kimerültség hatására csökkenhet majd a kormányok intézkedéseinek támogatottsága.

A március közepe óta bevezetett kijárási korlátozások valamint a társadalom és a gazdaság működését teljesen befagyasztó egyéb rendelkezések miatt legkésőbb húsvét után fel fog lépni az elszigeteltségi fásultság, aminek súlyos következményei lehetnek. -írja a német szövetségi belügyminisztérium szombaton kiszivárgott elemzése.

A bezártság megkérdőjelezheti a korlátozások szükségességét és hasznosságát, tömeges méreteket ölthet a szabályok megszegése, és ami még veszélyesebb: megnövekedhet az alkoholfogyasztók és az öngyilkosok száma.

A legfontosabb alapszabály, hogy minél rövidebb ideig tart egy bezártság, annál jobb a lelki egészség.

Amennyiben húsvét után is fenn kell tartani a korlátozásokat - márpedig az eddigi információk alapján úgy fest, hetekig marad a jelenlegi forgatókönyv - elengedhetetlen a világos és egységes kormányzati kommunikáció, hiszen

"A tudás megteremti az intézkedések helyességébe vetett bizalmat."

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.