Újabb koronavírus-tünetre figyelmeztetnek az egészségügyi szakemberek: a szemed is jelezheti a bajt

Forrás: Shutterstock -
járvány egészség koronavírus szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, már nem csak a láz, a száraz köhögés, a légszomj, a torokfájás, a fejfájás és a hasmenés számítanak figyelmeztető jelnek.

A koronavírus tipikus tünetei nem könnyítik meg a diagnosztizálás folyamatát, hiszen csupa olyan tünet jellemző rá, ami más betegségekre is jellemző. Ilyen például a láz, ízületi fájdalom, fáradékonyság, torokfájás, nehézlégzés, köhögés.

Spanyol orvosok egy csoportja arra hívta fel a figyelmet, hogy a bárányhímlőhöz hasonló fekélyes foltok is lehetnek a koronavírus tünetei, egy amerikai nővér szerint pedig a vörös szemek jelezhetik a megfertőződést.

Chelsey Earnest, a Washington állambeli Kirklandben dolgozó nővér a CNN-nek számolt be arról, hogy az általa látott koronavírus-betegeknek kivétel nélkül vörös volt a szemük.

„Mintha allergiásak lettek volna. Nem is a szem fehérjéje színeződött el, inkább olyan volt, mintha vörös szemhéjfestéket használtak volna"

– magyarázta.

Bár más szakemberek is találkoztak a különös jelenséggel, nem olyan mértékben, mint Earnest nővér. Abban viszont egyetértenek a szakértők, hogy a vírusok könnyedén okozhatnak kötőhártyagyulladást, sőt, könnyben is kimutatták már a fertőzést.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.