Két koronavírusos beteg kapott vérplazmából készült ellenszérumot

ellenszer kutatás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 57 és egy 75 éves igazoltan koronavírusos beteg kapta meg a Semmelweis Egyetemen a már gyógyult páciensek vérplazmájából készült szérumot.

Orvosi vizsgálatok és tudományos kutatások bizonyítják, hogy a súlyos betegek vérében kialakuló túlzott immunreakció, azaz „citokin-vihar" a vérplazma-szérummal visszaszorítható.
A terápia lényege, hogy a már gyógyult betegek vérplazmájában termelődött ellenanyagot használja fel a koronavírus ellen.

A kép illusztráció. Forrás: Shutterstock

Dr. Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, az OrthoSera ügyvezetője irányítja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által támogatott projektet. A már engedéllyel rendelkező anyagot április 27-én két betegnek adták be.
Várják a már gyógyult páciensek jelentkezését, hogy még több szérumot állíthassanak elő. Elsősorban 18 és 60 év közötti igazoltan gyógyult emberek vérére lenne szükség, akik már 5-6 hete tünetmentesek. A info@orthosera.com e-mail címen vagy a 06-70-363-87-68-as telefonszámon lehet jelentkezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.