Koronavírus: két percre megállt a 12 éves lány szíve, miután lélegeztetőgépre tették

Forrás: eugenehill/Shutterstock -
halál járvány szívmegállás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 12 éves kislány teljesen egészséges volt, amikor elkapta a koronavírust, mégis megállt a szíve.

A makk egészséges 12 éves louisianai lány, Juliet Daly majdnem meghalt, amikor a szíve két percre megállt a koronavírus miatt. Fiatal kora ellenére a koronavírus nála komoly tüneteket produkált: a vírus egy ritkán fellépő, gyulladásos szívbetegséget váltott ki nála, ez állította meg a szívét -írja a Daily Mail cikke alapján a Ripost.

Az orvosok most Nagy-Britanniában, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban is arra figyelmeztetik az embereket, hogy az eddig hitt állítás, miszerint a koronavírus kevésbé veszélyes a gyermekekre, pontatlan lehet.

„Két percig halott voltam... A gyomrom szörnyen fájt, és nem múlt el az érzés. Nem akartam mozogni, sőt nem akartam élni se. Azt akartam, hogy vége legyen végre az egésznek."

A kislánynak akkor állt meg a szíve, amikor a légzőcsövet lenyomták a torkán. Az orvosok két percig küzdöttek az életéért, és szerencsére sikerült visszahozni.

A kép illusztráció. Forrás: eugenehill/Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.