Nem kaphatja el a koronavírust: szigorú karanténban él Lerch István

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
agyvérzés V'Moto-Rock Lerch István koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A V'Moto-Rock billentyűse három évet töltött kórházban agyvérzése után, idén tavasszal végre hazatérhetett. Ám felesége nagyon ügyel arra, hogy Lerch István el ne kapja a koronavírust, mert számára végzetes lehet.

Rengeteget javult az állapota az utóbbi időben az agyvérzésen átesett Lerch Istvánnak, pedig orvosai már lemondtak róla. Tavasszal végre hazatérhetett, és párja, Enikő ápolja. Az orvosok viszont figyelmeztették, nagyon óvatosnak kell lennie, mert a zenészre nézve borzasztó veszélyes a koronavírus, hiszen két életmentő és egy korrekciós koponyaműtéten esett át.

Enikő így csak kéthetente mozdul ki vásárolni, akkor is gondosan ügyelve a biztonságra. Rokonok sem jöhetnek egyelőre hozzájuk, de István már nagyon jól kommunikál, így videochaten tartja a kapcsolatot szeretteivel, például Charlie-val.

Lerch István állapota sokat javult az utóbbi időben. Forrás: MTI/Kollányi Péter

Minden reggel speciális edzéssel és masszázzsal indul a napja, ami sokat javít állapotán.
„A kedvenceit főzöm, és ha az időjárás engedi, kiülünk a kertbe. István jókedvű, gyakran dúdolgat Beatles-nótákat. Rengeteget javult a kommunikációja, és szépen fejlődik a mozgása is. Azok után, hogy az orvosok lemondtak róla, csodának tartják, hogy életben maradt, nekem már az is boldogság, hogy esténként együtt nézünk filmet és éjszaka mellettem szuszog" – mesélte a zenész párja a Blikknek.

Enikő tudja, hogy már nem lesz olyan az életük, mint régen, de hasonló még lehet. Nagyon várják a járvány végét, hogy jöhessenek hozzájuk a rokonok, barátok. Eddig csak az ARNI-tréner léphetett a lakásba, akinek nagy szerepe van István gyógyulásában.
„Az erőnlétet már megalapozták, már a finom mozgásokra és a koncentrációra összpontosítanak" – mesélte Enikő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.