Koronavírus - Az Egyesült Államokban ismét rekordot döntött az új fertőzöttek száma

Forrás: Shutterstock -
betegség járvány Egyesült Államok USA koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Államokban az elmúlt 24 órában csaknem 53 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ez napi rekordnak számít - közölte a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház helyi idő szerint szerda este.

Keddről szerdára 52 898 új esetet és 706 halálos áldozatot jegyeztek fel az országban, és ezzel megközelítette a 2,7 milliót az eddig diagnosztizált fertőzöttek száma, a halottaké pedig meghaladta a 128 ezret.

A tájékoztatás szerint a járvány terjedésének sebessége most a leggyorsabb az Egyesült Államokban.
A Reuters hírügynökség arról számolt be, hogy Arizonában, Floridában, Kaliforniában és Texasban regisztrálták a legélesebb emelkedést, ezek benne vannak abban a tizennégy államban, amelyekben megduplázódott a frissen diagnosztizált fertőzöttek száma júniusban.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A járványhelyzet miatt több államban is fel kellett függeszteni a korábban elrendelt korlátozások enyhítésének folyamatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.