Négy órán át volt merevedése egy koronavírusos férfinek: ez is a COVID-19 mellékhatása

Forrás: Shutterstock -
mellékhatás COVID-19 koronavírus merevedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb különleges tünetet észleltek a koronavírusos betegeknél. A férfiaknál mellékhatás lehet a priapizmus, vagyis a pénisz állandó, fájdalamas erekciója.

Egy francia férfinél észlelték először a COVID-19 mellékhatásaként a priapizmust. A férfinek a kórházban jelentkeztek a kellemetlen tünetek: merevedési panaszait és erekcióját a koronavírus miatt keletkező vérrögök okozták.

A 62 éves férfit lázzal és nehéz légzéssel szállították kórházba, majd fellépett nála az alacsony keringésű priapizmus is. Ekkor a merevedés 3-4 óra után fájdalmassá válik, 12 óra után szövetközti ödéma alakul ki, 24-28 óra elteltével pedig elhal a simaizomzat. A férfi valószínűleg a hosszú órákon át tartó merevedés alatt már eszméletlen állapotban volt, de pokoli fájdalmai lehettek.

Végül az orvosok pedig jéggel hűtötték a férfi péniszét, majd a felgyülemlett vért egy fecskendővel szívták le a nemiszervéből

- írja a Bors.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.