"Nem sírhatom el magam egy buszmegállóban" - Benkő László nincs jó lelkiállapotban

Fotó: Bielik István - Origo -
betegség depresszió Benkő László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Omega billentyűse sok megpróbáltatáson ment keresztül az utóbbi években, ami nyomot hagyott a lelkében, és félő hogy mély depresszióba esik. Orvosa aggódik Benkő Lászlóért, mert így az egészségügyi állapota is leromolhat.

A zenésznek sikerült legyőznie a rákot, ám nem rég életmentő műtéten esett át, ugyanis a sok gyógyszertől bevérzett a gyomra és a torka, majd ezt követően a fulladásos roham tört rá, mert bevizesedett a tüdeje, így újabb operáció várt rá.
Ez már túl sok Benkő Lászlónak, nehéz számára feldolgozni a traumákat, úgy érzi, kezd depressziós lenni. Orvosa is látta rajta, hogy valami nincs rendben.

„Rám nézett és látta a szememben a végtelen szomorúságot. Azt kérdezte: Hogyan tudnánk kilábalni ebből a depresszióból amiben most vagy? Nagyon fontos lenne, mert a lelkem kihat a testemre. Ha rosszul van, úgy lesz beteg a testem is. Igaza van, de nem könnyű feldolgozni azt a traumát amin keresztül mentem az elmúlt években.

Én egy érzékeny ember vagyok, aki kifelé soha nem mutatná gyengének, sérülékenynek magát. Ezt, mint ismert ember sem tehetném meg, mert példát kell mutatnom. Nem sírhatom el magam egy buszmegállóban mint bárki más, tartanom kell magam.

Persze nagyon örülök, hogy az eredményeim kielégítőek, de valamiért képtelen vagyok megszabadulni a betegségtudattól. Egy boldogabb pillanatban egyszer csak bevillan, és máris szomorú leszek" - mesélte Benkő a Ripostnak.

Benkő László Fotó: Bielik István - Origo

A koronavírus csak rontott a helyzeten, hiszen megfosztatta őt a színpadtól, ez most különösen rosszkor jött számára.

„Amikor az ember már idősebb, és ilyen problémák zúdulnak rá, mint amik velem történtek mostanában, valahogy eszébe jut a múlt. Elkezd gondolkodni azon, hogy mit tett jól, mikor nem döntött helyesen, de egyre kevésbé látja a szép jövőt. Azt hiszem ezt hívják depressziónak, aminek a kezelésére az orvosom már keresi a megoldást.

Számomra a zene, a közönség szeretete, a színpad jelentették mindig a legnagyobb örömöt, a gyógyírt mindenre. Amikor elkezdünk játszani, megszűnik a külvilág, nincs betegség, nincs semmi, egyszerűen megáll az idő. Most viszont ez sincs, hiszen a koronavírus miatt nem tudunk fellépni, ahogy a koromnál fogva jobbára a lakás rabja vagyok hónapok óta. Találnom kéne valamit, ami feltölt és örömet okoz, hogy valahogy elfelejtsem az elmúlt évek megpróbáltatásait és újra érezzem, hogy minden napnak új értelme van. Egy biztos, nem szeretnék gyógyszereket szedni, inkább kibeszélném magamból a szorongató gondolatokat" – mondta a zenész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.