Egy kutatás bebizonyította, a halál beállta után is halljuk szeretteinket

Forrás: Thinkstock -
halál hallás kutatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy friss kutatás szerint a halál után is hallunk még néhány pillanatig. Így a szeretteik búcsúja még eljuthat a haldoklóhoz, akkor is ha előtte kómában volt az illető.

A University of British Columbia kutatói azt vizsgálták, hogyan működnek a test bizonyos részei a halál beálltának pillanatában. Arra jutottak, hogy a hallás még egy rövid ideig működik, amikor már minden más életfunkció leállt.

A fotó illusztráció. Forrás: Thinkstock

Először egészséges embereknél vizsgálták az agyi hullámokat, úgy, hogy lejátszottak nekik valamit, majd a haldoklókét is megnézték, és a kiderült, az agyi jelek megegyeztek - írta a The Times.

Tehát a haldokló hallja, amit mondanak neki, arra viszont nincs bizonyíték, hogy érti is. Elizabeth Blundon, a kutatás vezetője elmondta, a betegek felismerték a kedvenc zeneszámukat, és azt is megfigyelték az agyi hullámok alapján, hogy várták szeretteiket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.