Idén nyárra tervezték a Bangladesben szétválasztott sziámi ikerpár következő műtétjét. Ám a magyar orvoscsapat ezt őszre tolta a koronavírus miatt. Az ikrek jól vannak, a műtét óta szépen fejlődnek.

Igazi orvosi bravúrnak számított, amikor magyar orvosok szétválasztották a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpárt.

Márciusban a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány csapata visszatért, mivel az egyik kislányt, Rabeyat sürgősen meg kellett műteni. Azóta a gyerek jól van, szépen fejlődik, már önállóan jár, feláll, rajzol, gyurmázik, játszik, szobatiszta lett, egyedül öltözködik. Ért valamennyire magyarul, és emlékszik a magyar dalokra is, amit énekeltek neki, illetve felismeri az orvoscsapatot.

A sziámi ikrek szépen fejlődnek az operáció után.Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Testvérénél agyvérzés lépett fel a szétválasztó műtét során, ő valamivel lassabban fejlődik. Rukaya mozgásterápiára jár, de már rendeződött az izomtónusa.
Szétválasztásuk után is szoros a kislányok kapcsolata, Rabeya gyakran odamegy testvéréhez, puszilgatja, simogatja.
Az orvosok nyárra tervezték a koponyacsont-helyreállító műtétet a gyerekeknél, ám a koronavírus miatt ezt őszre kell halasztaniuk – írta meg a Ripost.