A virológus kifakadt: "Nem viselni a maszkot, olyan, mint ittasan vezetni"

ittas vezetés járvány maszkviselés Virológus koronavírus Pécsi Tudományegyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt napokban rohamosan nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, de az ijesztően magas számok ellenére is vannak olyanok, akik elmulasztják a maszkviselést közösségben. 

Ahogyan arról már korábban mi is beszámoltunk ugrásszerűen nőtt a koronavírus által fertőzöttek száma Magyarországon. A szakemberek szerint az egyetlen módja a vírus megfékezésének a fegyelmezett magatartás, illetve a maszkviselés használata.

Forrás: Shutterstock

Annak ellenére, hogy rohamosan emelkedik a megbetegedések száma, mégis

sokan elmulasztják a maszkviselést zárt térben és tömegben egyaránt, aminek súlyos következménye lehet: a vártnál hamarabb éri el majd hazánkat a koronavírus második hulláma.

A Pécsi Tudományegyetem virológusa, Kemendi Gábor szerint, egyenesen az ittas vezetéshez hasonló felelőtlenség, ha valaki nem viseli a kötelező helyeken a maszkot, mivel azzal nemcsak a saját, de mások életét is súlyosan veszélyezteti.

„Mindannyiunk próbatétele ez most, azoknak, akik képtelenek felfogni a világ tudományos álláspontját, nem gondolom, hogy önkényességből joguk van bárkit is veszélyeztetni. A maszk tudományosan működik, hiába a milliónyi tudománytalanul hangzatos ellenérv, megtagadása felér egy ittas vezetéssel. Valamiért a vezessünk ittasan nem került a szabadságjogok zászlajára, a hülyeség nem alapvető emberi jog"

- írta ki közösségi oldalára Kemendi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.