méregtelenítés smoothie ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A különböző egészségtelen strandételek után itt az ideje egy kis méregtelenítésnek. Ehhez hoztunk néhány szuper receptet, amik nem csak méregtelenítenek, de feltúrbózzák a vitaminraktárainkat is.

Ahhoz, hogy a szervezetünket felkészítsük a hűvös, téli időszakra, nem árt ősszel egy kicsit méregteleníteni, illetve feltölteni a vitaminháztartásunkat. Összegyűjtöttünk néhány szuper egészséges és méregtelenítő recepetet, amiket könnyű elkészíteni.

Zöld turmix - a legegészségesebb vitaminbomba

Ebbe a turmixba bármit tehetsz, ami zöld: uborka, zeller, petrezselyem, cukkini, káposzta saláta, zöldalma, körte, ananász, kiwi és búzafű. Annak érdekében, hogy mindenki számára finom és fogyasztható legyen a turmix, tegyünk mindenképpen édesebb gyümölcsöt is.

Hozzávalók: 1 kis marék spenót, 1 db alma, 1/4 ananász, 1 dl joghurt, 1 evőkanál méz

A spenótleveleket mossuk meg, hámozzuk meg az ananászt, majd joghurttal és mézzel turmixoljuk össze. Ha szeretnénk, uborkával és zellerrel még kiegészíthetjük.

Zöld turmix - a legegészségesebb vitaminbomba Forrás: Shutterstock

Zsírégető, méregtelenítő smoothie

Ez a smoothine tele van antioxidánssal, zsírégető, vízhatjó és méregtelenítő hatású. Napi egyszer válts ki vele egy étkezést a karcsúbb, egészségesebb alak érdekében.

Hozzávalók: 3 cékla legyalulva,1 kis csokor zellerszár felaprítva, ½ maréknyi friss koriander zöldje, 1 kisebb uborka felaprítva,1 citrom leve, 5 római salátalevél, ½ maréknyi spenót, 2 db sárgarépa felkockázva

A hozzávalókat tedd egy turmixgépbe, turmixold össze és már ihatod.

Zsírégető, méregtelenítő smoothie Forrás: Shutterstock

Méregtelenítő saláta

Ha nem akarsz mindig turmixot inni, ehetsz finom salátát is, amit grillezett hússal kiegészítve, főételként is tökéletes lehet, akár diéta alatt is.

Hozzávalók: 5 db cékla, 1 db fekete retek, 3 sárgarépa, fél torma, 1 db zellerszár, használhatsz gumót is, gránátalma, áfonya, olívaolaj, tökmagolaj, citromlé, só

A hozzávalókat tisztítsd meg, vágd fel tetszőleges méretűre, ízesítsd és már eheted is.

Méregtelenítő saláta Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.