Erre szólította fel a fiatalokat Müller Cecília

Forrás: MTI/Kormany.Hu -
járvány Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg tavasszal inkább az idősebb korosztály körében terjedt a koronavírus, most úgy tűnik, hogy nagyobb számban fertőződnek meg a fiatalok. Müller Cecília elmondta, az új betegek átlagéletkora 30 év körül van.

Nagy felelősség van a fiatalokon most a koronavírus terjedésének szempontjából, ugyanis ezúttal sokkal inkább a harminc év körüliek körében terjed, míg tavasszal az idősebbek fertőződtek meg nagyobb számban. Hiába nem produkálnak súlyos tüneteket a fiatalabb betegek - sőt sokaknál teljesen tünetmentesen folyik le – attól még bárkit megfertőzhetnek.

Müller Cecília szerint nagy felelősség van a fiatalabb korosztályon. Forrás: MTI/Kormany.Hu

Müller Cecília éppen ezért felelősségteljes viselkedésre szólítja fel ezt a korosztályt. Kéri, továbbra is tartsák be a járványügyi előírásokat: ügyeljenek a távolságtartásra, viseljenek maszkot a tömegközlekedésen és zárt helyeken, illetve fordítsanak különös figyelmet a kézfertőtlenítésre és a rendszeres kézmosásra.

Müller Cecília az MTI-nek elmondta, felelősségteljes magatartással talán elkerülhetők az tavasszal hozott szigorú intézkedések.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.