Itt lehet legkönnyebben elkapni a koronavírust - Nem az iskolában, nem is a buszon

betegség járvány koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakértők összegyűjtötték, melyek azok a helyek, ahol a legkönnyebben megfertőződhetünk a koronavírussal, illetve melyek a kevésbé kockázatos tevékenységek.

Dr. Bernschütz Márta ismertette a tanulmányt a Reggeliben, amely három csoportra osztotta a különböző helyeket, tevékenységeket a koronavírus-fertőzés kockázatának szempontjából.

Kiderült, hogy vásárlás, sportolás vagy strandolás során jóval kisebb az esély arra, hogy megbetegedjünk, mint például az iskolában, munkahelyeken, étteremben vagy egy hotelben. De még ezeknél is sokkal veszélyesebbnek számítanak a vírus szempontjából a szórakozóhelyek, sportesemények, esküvők, temetések.

A szakértő szerint éppen ezért a felelősség a fiatalabb generációkon van, hiszen ők folytatják a legkockázatosabb tevékenységeket. Úgy véli, a megoldás abban rejlik, hogy ezeket a tevékenységeket mindenkinek a saját döntése szerint szabályozni kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.