Sürgősen műteni kell a szétválasztott bangladesi sziámi ikerpár egyik tagját

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány -
orvosok sziámi ikrek Banglades szétválasztó műtét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napokon belül Bangladesbe utazik ismét a magyar orvoscsoport, hogy végrehajtsák a koronavírus miatt elmaradt koponyarekonstrukciós műtétet Rabián.

A sikeres szétválasztó műtétet követően - amit a magyar orvoscsoport a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítványnak köszönhetően végrehajtott a sziámi ikerpáron - még néhány operáció vár a kislányokra.

Ilyen például Rabia koponyarekonstrukciós beavatkozása, amit eredetileg már a nyárra terveztek, de a koronavírus miatt elhalasztották.

Most azonban már nem várhat tovább a beavatkozás, mivel a gyerek egyre aktívabb, így fennáll a sérülés veszélye, mert a koponyáját nem fedi mindenhol csont, illetve a beépített szövettágítók növekedése miatt romolhat a bőr minősége is – írta meg a Bors.

Újabb műtét vár Rabiára. Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

A másik kislány, Rukia is szépen fejlődik, az ő állapota azonban nem olyan, mint testvéréé.
„Nagyon sok munka és csoda kell ahhoz, hogy ő önellátó emberré váljon" – mondta Csókay doktor a Mária rádióban.

A Ripostnak pedig elárulta, Rabia műtétje nem olyan kockázatos, mint a szétválasztó operáció, de felléphetnek nem várt komplikációk.

„Köszönjük a sok imát, most is kérjük a segítséget, mert ismét utazni fogunk a terveink szerint, hacsak a Covid közbe nem szól. Nyilván ez nem olyan veszélyes műtét, mint a szétválasztás volt, de itt is lehet bajt okozni, itt is fennáll a veszélye egy újabb agyi bevérzésnek"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.