Így erősítsd az immunrendszered: ne dőlj be a tévhiteknek!

Forrás: Shutterstock -
immunrendszer vitamin egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állandóan azt halljuk, hogy a téli és tavaszi időszakban fel kell pörgetni az immunrendszerünket, hogy könnyen leküzdjük a betegségeket. Különféle vitaminokkal és étrend-kiegészítőkkel próbáljuk mindezt elérni, ám közel sem ez a megoldás a Harvard egyetem kutatói szerint.

Temérdek tippet olvashatunk arról, hogyan erősítsük meg gyorsan az immunrendszert: zöldségek, vitaminok, különböző bogyók. De vajon tényleg szükséges ez? Az immunrendszer sejtek és molekulák komplex rendszere, ami átszövi a testet, és legyőzi a betegségeket - írja a Runner's World.

Szinten tartás a legfontosabb. Forrás: Shutterstock

Dr. Jenna Maccioch kutató szerint nem az a jó megoldás, ha különböző trükkökkel megjavítjuk, hanem ha folyamatosan gondoskodunk az immunrendszerről. Az immunológus régóta kutatja, mi az erős védekezőképesség kulcsa, ez pedig az életmódban és a táplálkozásban rejlik.

„Az immunitás egy rendszer, nem egyetlen entitás, és a megfelelő működéshez egyensúlyra van szükség, nem pedig fellendítésre." Ez pedig kierjed az alapvető higiéniára, rendszeres testmozgásra, elegendő mennyiségű alvásra, a stressz kezelésére. Ha ezekre odafigyelünk az immunrednszerünk tartósan erős lesz, és nincs szükség külön felturbózásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.