Elképesztő hatása van a csilipaprikának - A legdurvább betegségektől védhet meg

Forrás: Food news -
csilipaprika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kutatás szerint azoknál, akik sok csilipaprikát fogyasztanak, csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata, valamint a rákos megbetegedéseknek is kevesebb az esélye.

Úgy tűnik, érdemes minél több csilipaprikát fogyasztanunk, egy új kutatás ugyanis kimutatta, hogy akik így tesznek, jóval kisebb eséllyel küzdenek csökken a szív- és érrendszeri valamint rákos megbetegedésekkel.

A csiliben gyulladáscsökkentők, antioxidánsok és rákellenes valamint vércukorszint-szabályozó alkotóelemek vannak. A kutatás során több mint 570 ezer, amerikai, olasz, kínai és iráni pácinest vizsgáltak meg, és összevetették az egészségügyi állapotukat az étkezési szokásaikkal.

Tovább élhet, aki sok csilit eszik! Forrás: Food news

Azok esetében, akik rendszeresen fogyasztanak csilipaprikát 26 százalékkal alacsonyabb volt a szív- és érrendszeri betegségek okozta elhalálozás, 23 százalékkal kevesebb volt a daganatok miatti haláleset, és 25 százalékkal alacsonyabb az egyéb okok miatti halálozás.

Persze ez ne, bizonyítja egyértelműen, hogy a chili paprika életeket menthet, hiszen előfordulhat, hogy más körülmények is közrejátszottak az eredményeknél - írta a Science Daily.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.