Március óta küzd a koronavírussal a magyar férfi, nem sok esélyt láttak a gyógyulására

Forrás: Shutterstock -
betegség lélegeztetőgép koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tamás még márciusban kapta el a koronavírust. Állapota súlyosra fordult, lélegeztetőgépre kötötték, és nem sok esélyt jósoltak neki a gyógyulásra. Szerencsére azóta jelentősen jobban van, de még mindig több egészségügyi problémával küzd.

Még március 12-én az elsők között kapta el a koronavírust Tamás, akinek az állapota igen súlyosra fordult, és Nyíregyházáról Budapestre kellett szállítani.

Folyamatosan fulladással küzdött, ezért az intenzív osztályra került, állandó oxigénmaszkra volt szüksége. Később lélegeztetőgépre kötötték 11 napra. A férfi arról számolt be, ez idő alatt folyamatos rémálmai voltak, egyszer még a csöveket is kitépte magából.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Miután felébredt az altatásból egy hét kellett, hogy kitisztuljon a tudata.
Az orvosok nem sok esélyt jósoltak neki, ám a férfinek sikerült felépülnie, noha még most is csúnyán köhög, emellett számos szövődménye lett a koronavírusnak: szívnagyobbodás, hegesedett a tüdeje, mélyvénás trombózisa lett, és gyakran küzd fejfájással, légszomjjal terhelés esetén – mondta el a Borsnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.