Koronavírus: egyre több a fény az alagút végén - állítja a WHO

Forrás: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI)/- -
WHO koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A harmadik ígéretes kísérleti oltóanyag bejelentésével egyre több a fény a "hosszú, sötét alagút végén" - jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet  főigazgatója hétfő este. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz felszólította a világ országait: biztosítsák, hogy mindenki hozzáférjen majd a vakcinához.

"Komolyan fennáll annak a kockázata, hogy a legszegényebbeket és a legkiszolgáltatottabbakat eltapossák a vakcináért folytatott tolongásban" - hangoztatta sajtótájékoztatóján a főigazgató.
Az orosz Szputnyik V bejegyzése után a múlt héten a Pfizer és a BioNTech, valamint a napokban a Moderna gyógyszergyártó és az angliai Oxfordban dolgozó kutatócsoport is bejelentette, hogy ígéretes, akár 90 százalékos hatékonyságú kísérleti oltóanyagot dolgozott ki az új típusú koronavírus ellen.

Forrás: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI)/-

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.