27 éven át volt lefagyasztva egy embrió - Egészséges baba született belőle

Forrás: Twitter -
fagyasztás embrió kisbaba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
27 éven át volt lefagyasztva az embrió, majd egy egészséges kislány született belőle. 

Az embrió 1992. októberében került lefagyasztásra, és egészen 2020. februárjáig ott is maradt. Ekkor azonban egy Tennessee-ben élő házaspár döntött úgy, hogy örökbefogadnák az embriót, aki addigra már 27 évet töltött lefagyasztva.

Tina és Ben Gibson éveken keresztül próbáltak családot alapítani, de sajnos nem jártak sikerrel, ám egy napon megtudták, hogy manapság már embriót is örökbe lehet fogadni. Így történt, hogy az Országos Embrióadományozási Központnak (NEDC) köszönhetően hozzájuthattak a fagyasztott embrióhoz. Mint kiderült, ez a nonprofit szervezet olyan fagyasztott embriókat tárolnak, amelyeket lombikprogramban résztvevő szülők adományoztak - írja a BBC.

Képünk illusztráció. Forrás: Twitter

Így született meg Molly Gibson, makk egészséges, gyönyörű kislányként, és ennek köszönhetően Tina és Ben álma végre sok-sok év után teljesült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.