Koronavírus - Kutatások szerint ekkor tetőzhet itthon a fertőzés

kutatás tetőzés itthon jóslat koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ egyik legelismertebb kutatóintézete, a Washingtoni Egyetemen működő Egészségmérési és -értékelési Intézet (IHME) korábban is adott már pontos előrejelzést hazánk koronavírus-helyzetével kapcsolatban. Most egy újabb jövendölés megmutatta, hogy mikor tetőzhet Magyarországon a Covid-19.

A seattle-i intézet algoritmusa októberben pontosan megjósolta, hogy hazánkban december elején napi 200 körül lesz a halálozások száma a koronavírus-fertőzés miatt. Múlt szombaton 193-an hunytak el, ezt nézve pontos volt a prognózis, bár a lélegeztető gépek számát túlbecsülte a számítógép.

Az koronavírussal kapcsolatos előrejelzések alapján napról-napra csökkeni fog a halálozások száma Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

A korábban jövendölt novemberi tetőzés után pedig mostanra jóval alacsonyabb számokat kellene regisztrálni - írja a noizz.hu.

Az algoritmus friss előrejelzése alapján úgy tűnik, hogy

a napi halálozások száma fokozatosan csökkeni fog az elkövetkezendő napokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.