Ritka betegség támadta meg a magyar édesanyát, már beszélni sem tud

betegség emlékezet beszédkészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dancsó Andrea egy rejtélyes kórtól szenved, ami teljesen tönkretette az életét. 

Dancsó Andrea egy ismeretlen kórral küzd, ami egy év leforgása alatt darabokra tépte a nő életét. Férje bevallása szerint a 3 gyermekes édesanya apránként veszítette el az emlékezetét, majd a beszédkészsége sérült, mostanra pedig már mozogni sem tud.

"Egy éve Andi memóriáha megváltozott, elfelejtette, hogy hova indultunk, hiába mondtam neki, hogy vásárolni, 5 perc múlva újra megkérdezte" - mesélte a férje. Először arra gyanakodtak, hogy a szoptatás viselte meg a nő memóriáját, ám miután a helyzet tovább romlott, ezt a szcenáriót elvetették.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Most arra gyanakodnak, hogy Andrea a gyógyíthatatlan Creutzfeldt-Jakob szindrómában szenved, ám annak örökletességi faktorát a genetikai tesztek kizárták.

"Rengetegen vannak, akik talpra álltak annak ellenére, hogy az orvos szerint gyógyíthatatlanok voltak. Azt szeretném kérni azoktól, akik ismerik Andit, hogy idézzék fel a közös pillanataikat és küldjenek neki szeretetet, képzeljék el, hogy újra egészséges együtt van velünk" - írta meg Zoltán szavait a Ripost nyomán a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.