Ezt élte át a koronavírus miatt Böjte Csaba - Nem volt olyan szerencsés, mint sokan mások

Forrás: MTI/Biró István -
tünetek koronavírus Böjte Csaba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Böjte Csaba is elkapta a koronavírust, ám az atya nem volt olyan szerencsés, mint sokan mások, akik komolyabb tünetek nélkül átvészelték a betegséget. 

Böjte Csabáak kétoldali tüdőgyulladása lett a koronavírus következtében, ezért oxigénre volt szüksége. A szerzetes november közepén fertőződött meg, ám még most is érzi, hogy gyorsan fárad, nem nyerte vissza a régi, energikus önmagát. Ezen kívül azonban más tünetei már nincsenek.

"Nagyon fájt a mellkasom, és egyszerűen nem tudtam abbahagyni a köhögést, már azt hittem, hogy megfulladok. Bevittek a kórházba, ahol kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladásom van. A lehető legjobbkor kaptam oxigént, hálás vagyok az egészségügyi dolgozóknak. Az ellátáson és az orvosságon túl reményt és biztatást is kaptam tőlük" - mesélte Böjte atya.

Forrás: MTI/Biró István

"Imádkoztam, hogy újra béke legyen a testemben. Számomra a betegség azt jelzi, hogy valami nincs rendben odabent, nincs meg az összhang. De az emberi szervezet egy csoda, képes magát helyreállítani, és a 37 billió sejtünk újra együtt tud élni. Az ágyban fekve arra gondoltam: mi, emberek, csak 8 milliárdan vagyunk, miért nem tudunk mi is békében együtt élni?" - írta meg a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.