A koronavírus új mutációja a gyermekeket is képes megfertőzni

Forrás: AFP/Denis Lovrovic -
mutáció tanulmány gyerekek koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus legújabb mutációját elsőként Nagy-Britanniában fedezték fel. Tanulmányok szerint minden jel arra utal, hogy az új változatot könnyebben kaphatják el a gyerekek, mint korábban. 

A londoni Imperial College, a brit kormány légúti vírusokkal kapcsolatos tanácsadó csoport tagja, Neil Ferguson állítása szerint egyelőre még nem tisztázott, de egyelőre minden jel arra utal, hogy

"a koronavírus új mutációja könnyebben fertőzi meg a gyerekeket, mint az eredetileg ismert."

Az elsőként Nagy-Britanniában felfedezett új vírus mutáció fertőzőbb lehet a gyermekek számára, mint a korábbi változatok Forrás: NurPhoto via AFP/David Cliff/NurPhoto/David Cliff

Fergusson kollégája, Wendy Barclay szerint a gyerekek is ugyanúgy elkaphatják ezt a vírust, mint a felnőttek, azonban azzal kapcsolatban még nem tudnak pontos adatokat közölni, hogy mely korcsoportok érintettek ebben - írja a Ripost.

"A koronavírus új változatát az Egyesült Királyság mellett Ausztráliában, Izlandon, Olaszországban, Hollandiában és Dániában is megtalálták már" - közölte a Egészségügyi Világszervezet (WHO) koronavírus-szakértője, Maria van Kerkhove.

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint

akár 70 százalékkal fertőzőbb is lehet az új változat az eredetihez képest.

A bejelentést követően több ország, köztük Magyarország is úgy döntött, hogy nem fogadnak Nagy-Britanniából induló repülőgépeket - írja az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.