Kiderült, kell-e vakcina, ha már átestél a koronavírus fertőzésen

Forrás: Shutterstock -
védőoltás COVID-19 koronavírus koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok hír terjeng arról, hogy aki átesett már a koronavírus-fertőzésen, az egy ideig védettséget is szerez a vírussal szemben. Az ő esetükben így szükséges-e a vakcina?

A COVID-19 vírussal szembeni antitestek száma a fertőzésen átesettek vérében a gyógyult állapotot követő hónapokban csökken, ami azt eredményezi, hogy újra lehet fertőződni. Azt, hogy a korábbi betegség meddig ad védettséget, pontos adatok nem ismeretesek, de az újrafertőzöttek a korábban lezajlott koronavírus-fertőződést követően 3-4 hónappal kapták el újra a betegséget.

Forrás: Shutterstock

Merkely Béla korábban elárulta, mennyi ideig véd a vakcina.

Dr. Onyema Ogbuagu, az amerikai Yale egyetem orvosi karának infektológusa úgy véli, pár hónapos védettséget nyújt csupán egy korábbi COVID-19 fertőzés. - írja a Ripost. Az orvos tehát mindenképp azon az állásponton van, hogy a védőoltás azok számára is fontos lehet, akik egyszer már elkapták a koronavírust.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.