Megszólalt Müller Cecília a kínai vakcináról szóló hírek kapcsán

kínai vakcina tisztifőorvos Müller Cecília
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai, az orosz és a kínai vakcina kapcsán is rengeteg hír terjeng a neten, ám ezekről nagyon nehéz eldönteni - főleg laikusként -, hogy mennyire fedik a valóságot. 

Az operatív törzs mai tájékoztatóján jó híreket kaptunk: szerencsére egyre több a gyógyult beteg, mint az új, aktív fertőzött hazánkban. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a járványügyi intézkedéseken lazítani lehetne, ugyanis a környező országok adatai azt mutatják, hogy hosszútávon még nem győztük le a vírust.

Müller Cecília sok egyéb információ mellett kitért a kínai vakcinával kapcsolatos hírekre is, elmondta, hogy az oltóanyag egyáltalán nem veszélyes.

Forrás: MTI/Kormany.Hu/Botár Gergely

Mint azt a tisztifőorvostól megtudtuk, a vakcina teljesen elölt vírust tartalmaz, ami ebből kifolyólag nem tud betegséget okozni. Müller Cecília azzal érvelt, hogy ilyen vakcinák már száz éve ismertek, és jól beváltak.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem fejlesztettek ki azóta újabb, más technológiával készült oltóanyagokat, ám ettől még a régebbi, jól bevált vakcinák nem lesznek rosszak. Többek között az influenza elleni, és a járványos gyermekbénulás elleni vakcina is ilyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.