Dr. Novák Hunor bevallotta, nagyot tévedett a koronavírussal kapcsolatban

Forrás: Dr. Novák Hunor -
Novák Hunor orvos koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyermekorvos gyakran fogalmaz meg erős kritikát a hagyományos egészségügyi módszerekről és terápiákról, és ha kell, vitába szál neves szakértőkkel is. Dr. Novák Hunor viszont ha téved, azt beismeri, ahogyan most is. Rájött ugyanis, hogy alábecsülte a koronavírust.

Dr. Novák Hunor csecsemő és gyermekgyógyász arról lett ismert, hogy gyakran bírálja az elavult orvosi nézeteket, és igyekszik minél inkább beleásni magát az új trendekbe ezen a területen. A koronavírusról is megvolt a véleménye anno, ám most rájött, hogy tévedett.

„Nem gondoltam volna, hogy ebből világjárvány lesz! Amikor még csak világszerte történt egy-egy haláleset és iszonyatos pánik volt, én nyugtattam az embereket, hogy az influenzával összehasonlítva nem tűnik veszélyesnek ez a vírus és hogy volt korábban két koronavírus járvány, amelyek eltűntek. Az akkori tudásom szerint az tűnt a realitásnak, nem is csináltam volna másképp. Most pedig pont az ellenkezőjét látjuk, hogy sokkal veszélyesebb, mint az influenzavírus és mások megpróbálják elbagatellizálni" – árulta el a szakember a Felforgatók című podcastban Kadarkai Endrének.

Dr. Novák Hunor belátta, tévesen ítélte meg a koronavírust. Forrás: Dr. Novák Hunor

Dr. Novák Hunor arról is mesélt, számára régóta nagyon fontos, hogy a betegek lelkével is törődjön.

„Már tizenéves koromtól gyakoroltam a pénzhajlítást, a tárgylebegtetést és a kendő eltűntetést is, majd ötödéves koromban kipróbáltam a kórházban is, hogyan tudok hatni ezzel a gyerekekre. Volt ott egy 4-5 év körüli, Peti nevű, kopasz kisfiú, aki a rengeteg kemoterápia után reményvesztett volt és először teljesen elutasított, de aztán mégis kinyílt, nevetett és együtt varázsoltunk. Akkor döntöttem el, hogy a pácienseim lelkével is akarok foglalkozni" – nosztalgiázott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.