Hetven nap után épült fel a covidos magyar kismama, műtüdőre is szüksége volt

műtüdő (ECMO) koronavírus kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Negyven napig mélyaltatásban tartották, és műtüdőt is kapott az a magyar kismama, aki elkapta a Covidot terhessége alatt. A nőt megcsászározták még novemberben, a babát megmentették, ám az ő állapota súlyosra fordult. Most hagyhatta el a kórházat.

Még november 11-én mutatták ki a Covid-fertőzést a 34 éves kismamánál, akinek ezt követően súlyosra fordult az állapota a szövődményektől, ezért megcsászározták a 34. hétben a Semmelweis Egyetem klinikáján. A baba életét megmentették, az anyuka viszont lélegeztetőgépre került. Ám a globális légzészavart nem sikerült stabilizálni, orvosai attól féltek, hogy súlyos oxigénhiányos állapot lép fel.

Hetven nap után mehetett haza a covidos kismama. Forrás: Semmelweis Egyetem

Ekkor döntöttek úgy, hogy ECMO kezelést, azaz műtüdőt kap a, ezzel helyettesítve a szerv kapacitásának jelentős részét.

Szilvia 40 napig volt mélyaltatásban, mostanra épült fel, és végre elhagyhatta a kórházat, és otthon lábadozhat – írta a Semmelweis Egyetem honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.