Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora csalókra figyelmeztet. 

A Semmelweis Egyetem rektorának, Merkely Bélának visszaéltek a nevével, és egy olyan készítményt hirdetnek vele gyógyszerként, aminek hatása ismeretlen.

Budapest, 2020. december 26. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyag fiolájával a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán 2020. december 26-án. MTI/Mónus MártonForrás: MTI/Mónus Márton

Sajnálatos, megtévesztésen alapuló súlyos cselekményre szeretném felhívni figyelmüket! Tudomásunkra jutott, hogy a Semmelweis Egyetem és az én nevemmel visszaélve reklámoznak olyan szert, amely azt ígéri, megtisztítja a vérereket, és ezzel meghosszabbítja az életet, megakadályozva a magas vérnyomás kialakulását.Mivel ismeretlen eredetű szerről van szó, kérek mindenkit, hogy ne vásároljon ezen gyógyszernek tűnő, annak hirdetett készítményből, mert életveszélyes lehet! Egészségünk a legfontosabb, így javaslom, az internet helyett forduljanak kezelőorvosukhoz szakvéleményért, s biztos forrásból tájékozódjanak, mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdenek alkalmazni! - írta oldalán a professzor.