Elkapta a koronavírust a 105 éves magyar nő, de még csak tünetei sem voltak

Forrás: Dreamstime -
idősotthon koronavírus beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon aggódott a családja a 105 éves Magdus néniért, amikor kiderült, hogy az idősotthonban megfertőződött a koronavírussal. Az asszonynak azonban még csak tünetei sem voltak.

Az encsi idősotthonban tesztelték le a 105. életévét taposó Magdus nénit, így derült ki, hogy elkapta a koronavírust, tünetei ugyanis nem voltak. Ekkor családja és az otthon dolgozói nagyon megijedtek. Viszont az idős hölgynél szerencsére továbbra sem jelentkeztek tünetek.

A fotó illusztráció. Forrás: Dreamstime

„Édesanyám 100 éves koráig, amíg be nem került az otthonba, mindennap megivott egy korty házi készítésű pálinkát. Soha nem is fájt a torka, mindig azt mondta, hogy ez vírusölő. Nagyon megijedtünk, amikor elkapta a koronavírust, de szerencsére ő ezzel a kórral is megbirkózott. Semmilyen tünet nem jelentkezett nála, még láza sem volt. Szilveszter előtt megengedték, hogy tíz percre bemenjek hozzá védőruhában. Még akkor is viccelődött, azt mondta nekem, hogy ő intézte el, hogy bemehessek hozzá" – mesélte a Borsnak a néni 72 éves lánya, Laczkó Emilné Magdolna.
Az asszony már túlvan a betegségen, azóta az idősotthon lakóit és a dolgozói is beoltották.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.