Koronavírus: ennyivel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Forrás: Shutterstock -
fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ennyivel nőtt a koronavírussal fertőzöttek és a halálos álodazok száma.

1124 újabb beazonosított fertőzöttet regisztráltak hazánkban, ezzel 368 710 főre nőtt a fertőzöttek összszáma Magyarországon. Elhunyt 54 többségében krónikus, idős beteg. Összesen eddig 12 578 fő halt meg koronavírus következtében. A gyógyultak száma folyamatosan nő, összesen 264 260 fő gyógyult ki a betegségből. Az aktív fertőzöttek száma 91 872 fő. 3682 beteget ápolnak kórházban, 273-an vannak lélegeztetőgépen áll a koronavirus.gov.hu friss adatai között.

corona kórház Forrás: Shutterstock

"Eddig 237 872fő kapott oltást, közülük 61 266 fő már a második oltását is megkapta. Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, az elmúlt napokban az idősotthonokra, bentlakásos szociális intézményekre összpontosulnak az oltások. Február első hetében a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek, őket a háziorvos fogja keresni ezekben a napokban. Az e hétre tervezett oltásokat az oltási munkacsoportnak azonban át kell tervezni, mert vasárnap az ígért 18 ezer adag vakcina helyett kevesebb, mint 11 ezer adag érkezett a Modernától. Az oltási munkacsoport hétfői ülésén dönt az e heti oltási terv módosításáról. Ahogy azt ígértnél kevesebb Moderna-vakcina szállítmány is jelzi, a brüsszeli vakcinabeszerzés teljesen kiszámíthatatlan és kevés vakcina érkezik."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.