Ezt a magyar települést teljesen elkerülte a koronavírus

Forrás: Shutterstock -
járvány falu koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen, de a Tolna megyei zsákfaluban egyetlen koronavírusos esetet sem regisztráltak. A falubeliek csak hírből ismerik a járványt.

Míg a világban még tombol a koronavírus-járvány és hazánkban is már 377 655 esetet regisztráltak, van egy kis magyar falucska, amelyet teljesen elkerült a vírus.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Tolna megyében a 8500-at sem érte el a fertőzöttek száma, ám a Kalaznó nevű faluban konkrétan egy esetet sem regisztráltak. A helybeliek ennek ellenére szigorúan betartják a szabályokat – írta a Bors.

„Az utcákon viselik a maszkot, a kesztyűket, betartják az egymás közötti távolságtartás szabályát. A hétvégi háztulajdonosok szívesen időznek Kalaznón. Közülük is sokan veszik igénybe a falugondnoki szolgáltatást. Zsáktelepülés vagyunk, egyetlen megbetegedés sem történt eddig" – mesélte Kalaznó polgármestere, Frei-Kovács Mónika a Teol.hu-nak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.