Ezért kezdődhetett meg a 60 éven aluli krónikus betegek beoltása

Forrás: NurPhoto via AFP/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak -
vakcina védőoltás AstraZeneca beoltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus legyőzéséhez nagyon fontos, hogy minél többen védetté váljanak a koronavírussal szemben. Az oltás ebben nyújt segítséget. Első közben az időseket és a krónikus betegeket oltják be.

"A szombaton érkezett AstraZeneca koronavírus elleni vakcinaszállítmánynak köszönhetően megkezdődött a 60 év alatti, regisztrált, krónikus betegséggel élők oltása is. Ez azért lehetséges, mert ezt a vakcinát az előírások miatt csak a 60 év alattiaknak tudják adni" – mondta György István államtitkár az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

AstraZeneca illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

Dr, Rusvai Miklós virólogus azt nyilatkozta a Borsnak, hogy a háziorvosok döntik majd el, hogy praxisukban mely 60 év alatti krónikus betegüknél a legindokoltabb a védőoltás beadása. Első körben csak bizonyos számú vakcinát kap minden háziorvosi rendelő, ezt kell majd elosztaniuk.

"Ha a vakcinák megfelelő mennyiségben és jó ütemben érkeznek, akkor ennek a csoportnak az immunizálása is folyamatos lehet. Ebben bízunk!" - nyilatkozta a szakember.

A tegnapi napon Müller Cecília beszélt arról, mikor is kezdődhetnek meg a tömeges oltások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.