Súlyos, eddig ismeretlen szövődménye lehet a koronavírusnak

Forrás: shutterstock -
Olaszország COVID-19 amputáció koronavírus hatása
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
3 ujját vágták le egy idős olasz hölgynek, mert azok elhaltak, kiderült, hogy ez is a koronavírus fertőzés szövődménye. 

Orvosok észrevételei alapján egyre több koronavírus-fertőzött küzd véralvadási problémákkal, miután kigyógyul a fertőzésből.

illusztráció Forrás: shutterstock

Egy 86 éves hölgy Covid-19 tesztje hónapokkal ezelőtt lett pozitív, azonban nem voltak különösebb tünetei. Egy hónappal később viszont ujjai üszkösödni kezdtek a jobb kezén. Az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy korlátozott a vérellátás a kezeiben lévő véredényekben. Az amputált ujjakban több vérrögöt is találtak a sebészek - írta a Tények.

Tavaly júliusban egy szintén koronavírusos wales-i férfi veszítette el 4 ujját, miután 61 napot volt lélegztetőgépen. A brit egészségügyi kutatásokkal foglalkozó professzor, Graham Cooke szerint a

Covid-19 egy sokkal össszetettebb betegség mint gondoljuk, most már egyértelmű, hogy nem csak a légzőszerveket támadja, meg hanem komoly érrendszeri problémákért felelős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.