A franciák szerint így kell beoltani azokat, akik már átestek a koronavírus-fertőzésen

vakcina Franciaország dózis koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak egy dózis koronavírus elleni oltóanyag beadását javasolja a francia egészségügyi hatóság azoknak, akik átestek már a koronavírus fertőzésen. Az ajánlás egyelőre még a kormány jóváhagyására vár.

A francia egészségügyi hatóságok szerint azok, akik már elkapták a koronavírust és utána szeretnék beoltatni magukat, számukra elegendő a kétdózisú oltóanyagból csak egy dózist beadni.

"A Covid-19ből felgyógyult emberek már kidolgozták az immunemlékezetet a fertőzéssel szemben. A vakcina egyetlen dózisa tehát emlékeztető szerepet játszik"

- olvasható a hatóság ajánlásában.

Akár egy dózis koronavírus-vakcina is hatásos lehet a gyógyultaknak a franciák szerint (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

Továbbá arról is tájékoztattak, hogy a vakcina felvételével a megbetegedés után ajánlott több, mint három hónapot várni. A kormány egyelőre még nem hagyta jóvá az ajánlást - írja a profitline.hu.

A franciák mellett már több amerikai és olasz tanulmányban is lehetett olvasni az egydózisos oltásról, de tudományos állásfoglalás még nem született ezzel kapcsolatban.

Amennyiben a franciák ajánlása működőképes, úgy kevesebb vakcinával több embert lehetne immunizálni, ami felgyorsíthatná az oltási folyamatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.