Lesújtó nyilatkozatot tett két nagynevű orvos Michael Schumacher állapotáról

Forrás: Getty Images/2004 Getty Images/Bryn Lennon -
síbaleset Forma-1 Michael Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lesújtó hírt közölt a milánói kóma-kutatóközpont neurológusa Michael Schumacher állapotával kapcsolatban. Az orvos kijelentette, a világbajnok soha nem fog teljesen felépülni.

„Továbbra sem vagyok meggyőződve arról, hogy létezik olyan őssejt alapú kezelés, ami megoldást jelentene az ilyen betegségekre. Michael Schumacher soha nem fog teljesen felépülni. Ébren és tudatánál lehet, kinyitja a szemét, megmozdítja az ujját és a fejét, de önállóan nem tud felkelni. Ez egy olyan minimális tudatállapot, amely éveken át tarthat, bármilyen javulás nélkül" - idézi a milánói kóma-kutatóközpont neurológusát, Matilde Leonardita TheJudge13 nyomán a Ripost.

Forrás: Getty Images/2004 Getty Images/Bryn Lennon

Leonardita véleményét a svájci idegsebész, Erich Riederer megerősítette. Ő úgy véli, hogy a baleset után tól sokat vártak a műtéttel, előbb kellett volna csökkenteni a nyomást Schumacher koponyájában, úgy nem roncsolódott volna ennyire az agya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.