Aggódnak Fülöp hercegért: még sosem töltött ennyi időt kórházban, mint most

Forrás: AFP/Victoria Jones -
betegség királyi család Fülöp herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fülöp herceg már 13 napja kórházban van, mely életében a leghosszabb kórházban való tartózkodásnak számít. Edinburgh hercege szervezetét egy fertőzés támadta meg.

A 99 éves Edinburgh-i herceg egy rosszullét után saját lábán sétált be a londoni VII. Edward király kórházba. A királyi források szerint jó hangulatban volt. Azt nem lehet tudni, pontosan milyen fertőzés támadta meg a herceg szervezetét, de biztosan nem a koronavírus, hiszen Fülöp herceg feleségével II. Erzsébettel együtt már megkapta a COVID-19 elleni védőoltást - írja a Mirror.

Fülöp herceg Forrás: AFP/Victoria Jones

A királyi család továbbra is elvégzi feladatait, amíg a herceg kórházban van és páran közülük meg is látogatták. Károly herceg meglehetősen komor hangulatban jött ki édesapjától a múlt hétvégi 30 perces látogatás után, míg Edward herceg azt nyilatkozta, hogy apja egyre jobban érzi magát. Kicsit frusztrált a kórházban tartózkodás miatt, már alig várja, hogy hazamehessen, de nagyon jól esik neki a rengeteg kedves üzenet, amely a világ minden részéről érkezik.

II. Erzsébet királynő sem feledkezett meg férjéről. Megható gesztust tett Fülöp hercegnek legutóbbi nyilvános szereplése során, azáltal, hogy azt az ezüst brosst viselte, melyet eljegyzésük során viselt 74 évvel ezelőtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.