Müller Cecília elmondta: ekkor számíthatunk további szigorításokra

Forrás: MTI/Vasvári Tamás -
védőoltás Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján fontos információkat osztott meg Müller Cecília a további szigorításokkal és védőoltásokkal kapcsolatban.

Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy csak akkor lépnek életbe a szigorúbb szabályok, ha az feltétlenül szükséges lesz. Azonban nagyon fontos, hogy az eddigi szabályokat továbbra is mindenki tartsa be! A kormányülés döntéseiről mindenki időben értesülni fog - adta hírül az Origo.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos. Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Müller Cecília azt is elmondta, hogy a hétvégén 74 ezer, 18-60 év közötti krónikus beteg kap majd arról SMS-t, hogy megkaphatják a védőoltást. A háziorvosok a következő napokban 250 ezer vakcinával oltanak majd, a kórházi oltópontokon pedig a 114 660 adag Pfizer-vakcinát használják fel.

Most az a legfontosabb, hogy minél rövidebb idő alatt minél nagyobb átoltottságot sikerüljön elérni, ezért a következő napokban Magyarországon is felgyorsul az oltások beadásának üteme.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.