Aggasztó hírek Müller Cecíliától: egyre több a súlyos beteg a kórházakban

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
Müller Cecília kórház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus harmadik hullámában egyre durvább esetekkel találkoznak az egészségügyi dolgozók. Müller Cecília figyelmeztet, a fiatalok is komoly veszélyben vannak.

Eltérő a koronavírus harmadik hulláma az előző kettőtől mind dinamikájában, mind pedig a tünetek súlyosságát illetően. Müller Cecília az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján elmondta, a mutánsok miatt sokkal súlyosabb fertőzéssel kell szembenéznünk.

Müller Cecília szerint egyre súlyosabb a helyzet. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A fiatalokra is veszélyes lehet a vírus, egyre többen kerülnek kórházba súlyos állapotban. Előfordul, hogy egy páciens megérkezése után pár perccel már lélegeztetőgépre kerül. Sokszor komplett családokat visznek be.

"A harmadik hullámának egy nagyon meredeken felszálló ágában vagyunk. Egyre nő a betegek száma, az új fertőzöttek száma és főképpen a kórházban kezelt betegek száma növekszik napról napra" - mondta el az országos tisztifőorvos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.