További huszonnégy új denevér-koronavírust találtak - Kiderült, hogy kapcsolódnak a COVID-19-hez

Forrás: https://www.smithsonianmag.com/smithsonian-institution/what-vampire-bat-teach-economics-friendship-180963492/ -
kutatás koronavírus vírus denevér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus eredetét kutatva a tudósok újabb huszonnégy, eddig ismeretlen koronavírus fajtát találtak, amelyek denevérekből erednek.

Még mindig nem tudni, pontosan honnan és hogyan terjedt el a koronavírus. A kutatások során azonban most újabb huszonnégy denevér-koronavírust azonosítottak, ebből négy kapcsolódik közvetlenül a Covid-19 törzshöz.

Ugyan nem volt köztük a járványért felelős vírus közvetlen őse, de az egyik hordozta a SARS-CoV-2-höz valószínűleg legközelebb eső genomi gerincet – állítja a tanulmány.

A fotó illusztráció Forrás: https://www.smithsonianmag.com/smithsonian-institution/what-vampire-bat-teach-economics-friendship-180963492/

Bizonyos elméletek szerint a vírus egy wuhani laborból szivárgott ki, ahol denevérvírusokat vizsgáltak. Ezek az emlősök képesek ugyanis a - patkányok után – a legtöbb betegséget okozó vírust hordozni. Ám a WHO szerint ez a teória elég valószínűtlen, de a mai napig sokszor felvetődik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.